Hyppää pääsisältöön

Chrome OS® tavaramerkin konflikti Chromebookin kanssa

Google käyttää luvatta Chrome OS® pesusienen nimeä!

Olemme huomanneet Googlen käyttävän Chrome OS® pesusieni tavaramerkkiämme yhtiön “Chromebook”-tietokoneiden käyttöjärjestelmän nimenä. Vaadimme heitä lopettamaan tavaramerkkimme laittoman käytön.

Turku 19.1.2021. Olemme huomanneet Googlen käyttävän meidän pesusienemme nimeä Chromebookeissaan luvatta, joka viivyttää Chrome OS® pesusienen julkaisua markkinoille. Tällainen toiminta maksaa meille jokaiselta minuutilta ja näemme sen hyvin paheksuttavana meitä kohtaan.

Juuso Peltola, Chrome OS:n perustaja ja liikemies, jolla oli ajatuksena tuoda Chrome OS® pesusieni markkinoille tänään, on tehnyt lausunnon Googlelle aikeenaan estää tavaramerkkimme laiton käyttö alla olevalla videolla Englanniksi. Vaikka hänen pokka ei pitänyt täysin, asia on silti tulenarka, sekä otettava vakavasti.

Juuso Peltola's statement from Chrome OS to Google in this YouTube video.

Lausunnon jälkeen Juuso Peltola lisäsi vielä, että “Googlelta on erittäin epäammattimaista vahingoittaa yritystämme näin”.

“Chrome OS tavaramerkin haltijana meillä on lainmukaiset oikeudet vaatia Chrome OS-käyttöjärjestelmän sisältävien Chromebookien myynnin lopettamista Suomessa, niin tavallisissa liikkeissä fyysisesti kuten myös kaikissa Suomalaisissa verkkokaupoissa tai ryhdymme oikeustoimiin näitä kaikkia vastaan vastaan, jotka luvatta myyvät Chrome OS-tuotteita tästä päivästä lähtien.”, Peltola kertoo.

Postitus Suomeen tulee myös kieltää 

Peltola muistutti myös ulkomaalaisia verkkokauppoja lopettamaan Chromebookien myynnnin sekä postituksen Suomeen myös muista maista.

“Meillä on laillinen oikeus pyytää Suomen tullia takavarikoimaan kaikki “Chrome OS” nimeä käyttävät tuotteet - lähinnä Chromebookit- mikäli tällaisten tuotteiden tuominen Suomeen jatkuu.”, Peltola totesi YouTubeen julkaistun videolausuntonsa jälkeen.
Peltola totesi uudestaan heidän olevan “valmiita neuvottelemaan tavaramerkin myynnistä Googlelle, mikäli hinta kohtaa vaatimukset”.

“Jos jollain asianajajalla on tarpeeksi munaa hoitaa tämä tapaus Googlea ja Suomalaisia kauppoja sekä Suomeen mm. Chromebookeja tuovia verkkokauppoja vastaan jotka yhä tämän vaatimuksen jälkeenkin myyvät Chrome OS -nimen sisältäviä tuotteita, ja halua ottaa hoitaakseen tämä tapaus Googlea sekä mahdollisesti useita kauppoja vastaan, niin ota rohkeasti yhteyttä. Yhdessä voimme lopettaa Chrome OS:n nimen laittoman käytön niin Googlelta, kuin myös Chromebookien jälleenmyyjiltä. Jos Google ei suostu, niin lopetetaan yhdessä koko Chromebookin levitys Suomessa, mutta kuten sanottua, otamme asianajajaksemme vain henkilön jolla on tarpeeksi pokkaa ja ammattitaitoa hoitaakseen tämän asian. Palkkio kuitenkin tulee tälle asianajajalle olemaan suuri. Olisiko vaikka 20% siitä hinnasta, jolla tavaramerkin saa myytyä. Hän itse päättäköön tavaramerkin myyntihinnan Googlelle tai muulle halukkaalle ostajaosapuolelle.” Peltola lisäsi ärtyneenä.